22 juni grilldag

Gemarineerde kippenbouten

Neem 1,5 kg kippenbouten en zorg ervoor dat de stukken ongeveer even groot zijn. Dit zorgt ervoor dat alle kip even lang op de BBQ moet.

Neem een grote pan, breng hierin een flinke hoeveelheid water aan de kook en laat de kip 5 tot 10 minuten koken (dit om ongare kip te voorkomen). Na het koken de kip af laten koelen.

Maak voor de marinade de ui en knoflook goed schoon en snijd ze in kleine stukjes. Neem nu een grote schaal en meng de tomatenketchup samen met de ui, de knoflook, de honing, de worcestersaus, de olijfolie, het citroensap en het paprikapoeder. Meng dit goed door elkaar en voeg als laatste peper en zout naar smaak toe.

Zodra de marinade op smaak is, de gekookte kip in de schaal doen en alles goed doorroeren. Zorg dat alle kip in contact met de marinade is geweest. Plaats de schaal voor minimaal 4 uur in de koelkast en roer zo nu en dan goed om. Bedruip de kip af en toe met de marinade.

Op een hete BBQ kan de kip nu in ongeveer 10 minuten lekker geroosterd worden. Schenk of strijk halverwege nog even wat van de marinade over de kip heen.

Eet smakelijk!!