11 mei grilldag

Buffalo chicken wings

De oven voorverwarmen op 200 graden.

Laat eerst de boter in een vuurvaste schaal smelten. Was de kippenvleugels, dep ze droog en bestrooi ze met peper, zout, paprika en komijn. Leg ze nu in de schaal en draai ze een paar keer zodat ze goed bedekt worden met de gesmolten boter. Laat dit 10 minuten in de oven bakken.

Meng ondertussen de mosterd met de worcestersaus, de tabasco en 1/3 van de bouillon.  Giet dit over de vleugels en bestrooi ze met 1/3 van het paneermeel. Keer de vleugels om en laat ze nu 15 minuten bakken.

Herhaal deze bewerking twee maal met de overige derden van de bouillon en de paneermeel. Telkens 15 minuten bakken voordat je ze omkeert. Laat ze daarna nog circa 10 minuten bakken (ze moeten mooi bruin zijn) en haal ze uit de oven.

Bereiding saus

Schil het stukje gember en snij het in kleine stukjes. Pel de knoflook en snij het teentje in zeer kleine stukjes. Snipper ook de chilipeper fijn (haal vooraf de zaadjes er uit als je een iets minder pittige saus wilt).

Doe nu de stukjes gember, knoflook en chilipeper in een kom. Voeg de ketchup, de worcestersaus, de sojasaus en een voorzichtig scheutje sesamolie toe. Schep tenslotte de bruine suiker erbij voor een zoete toets.

Zet nu de staafmixer in de kom en mix ze tot een gladde saus.

Eet smakelijk!!